Avui hem celebrat l'aniversari de la meva mare, últimament vaig de cul i ahir vaig haver d'improvitzar alguna cosa. I la xocolata mai falla, o com a mínim mai falla a casa meva... Així doncs, xocolata a tope! I el resultat ha estat un Sacher que sembla el pastís que engoleix el personatge d'en Bruce a la novel·la Matilda de Roald Dahl (us poso un vídeo de la peli al final, que m'entendreu!)
Vaig al grà!
INGREDIENTS:
Pel pastís
- 125gr farina
- 110gr mantega
- 110gr sucre llustre
- 100gr sucre morè
- 6 ous
- 150gr xocolata
- 2 cullerades de cacau en pols
- 3 culleradetes d'extracte de vainilla
- 1 sobre de llevat
Per l'almívar
- 50ml d'aigua
- 3 cullerades sucre
- 2 cullerades de melmelada d'albercoc
- 1 culleradeta de mantega
Farcit
- 3 cullerades de melmelada d'albercoc
Per la cobertura
PROCEDIMENT:
El pastís
- Preescalfeu el forn a 170graus. I si la teniu a la nevera, traieu la mantega!
- Separeu les clares dels rovells. Comenceu a muntar les clares a punt de neu i quan estiguin a mig muntar afegiu el sucre llustre. Acabeu de muntar i reserveu.
- Desfeu la xocolata al bany maria o al microones.
- Barregeu bé la mantega amb el sucre i afegiu-hi els rovells i l'extracte de vainilla i la xocolata desfeta
- Tamiseu la farina, el llevat i el cacau. Aneu-los incorporant a la barreja.
- Quan la barreja sigui homogènia incorporeu les clares en 3 o 4 tandes amb moviments envolvents
- Poseu la barreja a un motlle untat i enfarinat, i al forn!
- Passats 30 minuts poseu un paper de plata a sobre el pastís per evitar que es cremi per sobre i deixeu-lo encara una 15-20 minuts més. Comproveu que ja està al punt amb un escuradents.
- Deixeu refredar uns minuts i desenmotlleu.
L'almívar i el farcit
- Quan el pastís sigui fred del tot, obriu-lo per la meitat.
- Escalfeu l'aigua, quan bulli afegiu el sucre, la mantega i la melmelada. Deixeu reduir fins que sigui un almívar
- Deixeu refredar una mica l'almívar i "mulleu" les dues meitats interiors i la capa de dalt. D'aquesta manera, aconseguireu que el pastís sigui ben humidet
- Farciu el pastís amb melmelada abundant i tanqueu-lo perquè quedi d'una peça una altra vegada.
Cobertura
- Poseu a escalfar la nata, quan bulli afegiu-la en un bol on tingueu la xocolata trossejada i la mantega. Remeneu bé fins que tot quedi integrat, sense grumolls i ben lluent.
- Deixeu refredar uns minuts i, quan agafi una mica de consistència, cobriu tot el pastís.
- Abans de servir deixeu reposar el pastís per tal que el ganache agafi consistència del tot.
I a fer... Bruce! Bruce! Bruce! ;)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada